Skip to main content
diverse

Nu e loc de plictiseală în Sibiu!

By 16/05/2018aprilie 9th, 2024No Comments

Sibiu este un oraș interesant, cu un trecut istoric uimitor și o mare varietate de atracții și evenimente culturale, turiștii fiind ademeniți de minunatul său farmec medieval. Nu e loc de plictiseală în Sibiu!

Capitală culturală europeana în 2007, listată în faimosul ghid Michelin Green, Sibiu impresionează indiferent de sezon, fiind una dintre destinațiile de călătorie populare ale României. Numit „micul oraș vienez care trebuie vizitat”, Sibiu este destinația perfectă pentru turiștii de pretutindeni. Beneficiind de o agendă culturală vastă și bogată, orașul Sibiu aduce anual tot ce este mai bun din lumea artelor, filmului, muzicii, dansului și tradițiilor.

Centrul istoric al orașului a fost renovat în 2006 și arată spectaculos. Străzile înguste, clădirile colorate din piețele centrale, casele arcade, curțile și tunelele misterioase, căile de trecere și acoperișurile vechi, pline de culoare, vă vor face să simțiți flerul orașului. Este o plăcere să explorați și să descoperiți unul din cele mai renumite centre istorice și culturale din România.

Iată recomandările noastre:

Piața Mare – Casa Haller – Muzeul Brukenthal – Primăria – Biserica Catolica – Turnul Sfatului – Piața Mică – Casa Luxemburg – Muzeul de Farmacie – Podul Mincinoșilor – Piața Huet – Biserica Evanghelică – Lceul Brukenthal – Pasajul Scărilor – Piața Aurarilor – „Orașul de Jos” – Piața Cibin – Strada Mitropoliei – Catedrala Ortodoxă – Citadela și cele trei turnuri – Sala Thalia – Piața Schiller.

Nici o vizită la Sibiu nu e completă fără a vizita la Muzeul Astra, un loc ideal pentru păstrarea spiritului românesc autentic, aşezat într-un adevărat paradis, în rezervaţia naturală „Dumbrava Sibiului”. Încercați un delicios prânz tradițional românesc și apoi vă puteți bucura de un tur al celor mai mari muzee în aer liber din România. Astra găzduiește monumente originale reprezentative pentru valorile satului românesc: locuințe, decorațiuni interioare, instalații industriale țărănești, mijloace tradiționale de transport.

Decoperiți împrejurimile pitorești

Vă invităm să explorați satele din jurul Sibiului, situate în apropierea Munților Cindrel.

Cristian este un sat cunoscut drept gazda perfectă pentru multe cuiburi de barză. În continuare, recomandarea noastră este Sibiel, un sat tipic românesc. Aici puteți admira frumusețea împrejurimilor și a exponatelor din cadrul Muzeului Icoanelor pe Sticlă.

Cisnădie este un oraș din județul Sibiu care merită vizitat. Adăpostește una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania. În Cisnădioara Biserica evanghelică și cetatea medievală sunt principalele atracții.

Dacă vă plac băile răsfățate de lumina soarelui, Ocna Sibiului este locul perfect pentru voi. Ce ziceți de o vacanță de vară petrecută pe malul lacurilor cu apă sărată, înconjurat de plajă și beneficiind de tratamente cu nămol? Aveți la dispoziție cinci lacuri principale cu un grad ridicat de salinitate și diferite adâncimi. Vă provocăm să testați apa sărată și să descoperiți specificul locurilor.

Nu ratați Abația Cisterciană din Cârța, iar în Avrig puteți descoperiți cel mai frumos palat în stil baroc, Palatul Avrig, construit de generalul Buccow în secolul al XVIII-lea. El l-a oferit familiei Brukenthal, de unde și noul nume.

Fie că vă doriți un weekend liniștit, distracție sau mișcare în aer liber, vă așteptăm cu drag la Sibiu!

Happy Day

Situată la 7 minute de plimbare de Piața Mare, de centrul istoric al Sibiului unde găsiți numeroase cafenele și restaurante, pensiunea Happy Day se remarcă prin 12 camere curate, bine aerisite, cochete și o atmosferă caldă, prietenoasă și placută. Plus cafea delicioasă din partea casei!

Sună
Rezervă