Skip to main content
noutăți

Descoperă parcurile din Sibiu: destinații ideale pentru distracție și relaxare

By 02/03/2024aprilie 11th, 2024No Comments

Am pregătit pentru tine o listă cu parcuri de neratat în caz că ajungi la Sibiu. Unul dintre cele mai frumoase și liniștite orașe din România, Sibiu este cunoscut pentru obiectivele sale turistice, arhitectură fabuloasă și activitățile faine de care te poți bucură atât singur/ă, cât și împreună cu prietenii sau familia. Fie că este soare sau ploaie cu siguranță te vei bucura de un sejur nemaipomenit în oraș și în împrejurimi.

Parcuri

Înconjurat de munți și vegetație naturală, Sibiu te ajută să te bucuri de aer curat și de plimbări. Aici puteți găsi spații verzi special amenajate pentru a savura momentele de liniște și pace interioară. Fiind un oraș nu foarte mare, dar nici foarte mic te poți deplasa fie pe jos, fie cu mașină sau poți chiar să închiriezi o bicicletă cu doar 10 lei/zi. Mai multe informații despre închirierea unei biciclete poți găsi aici.

Parcul Sub Arini

Cel mai mare parc din Sibiu, anume Parcul Sub Arini are 22 de hectare pe care cresc peste 61 specii de arbori, din care 26 exotici şi 35 indigeni. Cei mai bătrâni arbori (exemplare de arini, plop negru, tei, stejari) au peste 150 de ani. În acest decor, aproximativ 95 specii de păsări îşi găsesc adăpostul.

Acesta poate fi vizitat și pe bicicletă, urmând pista de agrement special amenajată care se întinde pe o distanță de aproximativ 6 km.

Acest parc frumos oferă o mulțime de activități distractive pentru toate vârstele. Poți începe cu o plimbare relaxantă printre copaci sau să te relaxezi pe o bancă și să admiri frumusețea naturii. Pentru cei mai activi, există terenuri de sport unde poți juca fotbal sau tenis. Copiii se vor bucura de locurile de joacă special amenajate, unde se pot da pe tobogane, în leagăn sau se pot juca în nisip. De asemenea, poți organiza un picnic în aer liber, unde să savurezi mâncarea preferată.

Pe lângă toate acestea, Parcul Sub Arini găzduiește adesea diverse evenimente culturale sau concerte în aer liber, precum Festivalul Focus sau festivaluri de street-food care te vor încânta cu muzică bună și atmosfera plăcută, mai ales pe timpul verii. Parcul Sub Arini este locul perfect pentru a te bucura de timpul petrecut împreună cu familia în natură!

Parcul Tineretului

Punct de referință al Sibiului, situat aproape de gara și de centrul Sibiului, Parcul Tineretului oferă un loc de joacă special pentru copii, o fântână arteziană, o tablă imensă de șah și un teren mare de baschet deschis pentru oricine dorește să joace un meci în aer liber. Adeseori aici se organizează festivaluri de street-food și este un loc perfect pentru o după-amiaza în aer liber.

Parcul Astra

Parcul Astra, situat lângă Biblioteca Astra, este locul perfect pentru a citi o carte, de a profită de răcoarea copacilor pe timpul verii, savurând o înghețată delicioasă. Aici vei găși statui ale oamenilor importanți pentru cultură orașului precum Timotei Cipariu, Octavian Goga, Andrei Șaguna, Badea Cârțan. Fun fact: bunicii se întâlnesc să joace șah și table împreună pe mesele de piatră și tu te poți bucură de forfota din timpul jocurilor.

Fântână Arteziană este atracția principala a parcului, copii și adulții deopotrivă se bucură de momente de conectare împreună pline de zâmbete și voie bună.

Parcul Belvedere

Parcul Belvedere este cea mai nouă atracție turistică din Sibiu, inaugurat în august 2023, situat la marginea orașului și utilat cu o mulțime de aparate pentru sport, loc de joacă pentru copii, tiroliana, skate park, loc special amenajat pentru animale, teren de baschet/fotbal și multe altele.

Aici găsești tot ce ai nevoie pentru a petrece momente de relaxare cu familia. Pe lângă priveliștea excepțională de deasupra Sibiului unde poți vedea munții și o mare parte din oraș, te poți bucură de spațiile verzi bine întreținute și aerul curat. Parcul Belvedere oferă multiple oportunități de recreere și divertisment: te poți bucura de o plimbare cu bicicleta sau relaxa în hamace. Indiferent de vârstă sau interese, parcul are ceva special de oferit pentru fiecare vizitator.

Parcul Cetății

Parcul Cetății este o atracție turistică cu încărcătură istorică, situat pe longitudinea zidului de apărare a cetății, lângă Cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Este un loc unde te poți plimbă în pace cu familia și puteți vizită Turnul Cetății.  O atracție importantă a parcului este Aleea Celebrităților, care se inspiră din conceptul de Walk of Fame de la Hollywood, unde numele tuturor personalităților importante din viața culturală și artistică a Sibiului sunt gravate pe paviment. O plimbare prin parc oferă ocazia ideală de a admira cea mai bine conservată rețea de fortificații a orașului, având în vedere renovările repetate care au menținut în stare bună trei turnuri construite în secolul al XV-lea: Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor și Turnul Archebuzierilor (redenumit ulterior Turnul Postăvarilor).

Surse photo: locuridinromania.ro | sibiul.ro | patrimoniu.sibiu.ro | tribună.ro | turnulsfatului.ro | starsibian.ro | sibiulazi.ro

Aveți în plan o călătorie la Sibiu și căutați cazare? Suntem aici pentru dumneavoastră.

REZERVAȚI O CAMERĂ
Sună
Rezervă