Skip to main content
diverse

Istoria călugărilor cistercieni din Cârța

By 12/07/2023aprilie 9th, 2024No Comments

Întotdeauna noi, echipa Pensiunii Happy Day, suntem de parere că Sibiul are multe de oferit din punct de vedere turistic și nu numai. Suntem mândri de orașul nostru și suntem extrem de bucuroși să împărtășim cu voi câteva din obiectivele turistice de neratat!

Recomandările noastre turistice au impresionat și continuă să bucure oaspeții care ne trec pragul. De această dată vă propunem o pagină din istoria abației de la Cârța, o comună aflată la 45 km de Sibiu.

Recomandarea noastră este cu atât mai interesantă cu cât aici găsiți unica abație cisterciană nedistrusă din România, și cea mai estică din întreaga Europa! Construită în stilul gotic timpuriu, mănăstirea a fost întemeiată în 1200-1206 de maeștrii pietrari din Burgundia (Franta), călugării cistercieni.

Denumiți și „călugării țărani”, cistercienii au trăit conform valorilor bazate pe muncă și rugăciune, conform lui Benedikt: „ora et labora”, adică „rogă-te și lucrează”.

De ce merită vizitată Cârța?

  • Cârța nu este o biserică fortificată săsească ci singura biserică cisterciană din România!
  • Cimitirul de soldați este impresionant
  • Biserica îmbină stilul gotic timpuriu cu romanic
  • Mănăstirea a fost renovată în 2013 și oferă traseu turistic cu indicatoare
  • Degustarea de produse locale

Prețul biletului de intrare este 5 lei pentru adulți și 2.5 lei pentru copii. În prețul biletului este inclus un pliant și accesul în biserică. Pentru o donație în cutia milei beneficiați de un tur alaturi de ghid (preotul Misch). Ghidajul poate fi facut in limba română, maghiară, germană.

Cârța se află la 45 de km de Sibiu, lângă DN în direcția Făgăraș-Brașov; faceți stânga la indicator spre Cârța, mergeți cca 3 km până în centrul satului, apoi faceți dreapta. După 200 m puteți vedea în dreapta, Biserica Evanghelică și ruinele abației, iar în stânga, parcarea cu un parc în fața.

Adresa: Biserica Evanghelică Cârța, Strada Principală, nr. 110, Cârța, Sibiu
Telefon: 0752 055 997 (pentru grupuri mari este recomandat să sunați înainte)

Citiți aici mai multe detalii interesante despre istoria preotilor cistercieni de la Cârța.

Vă așteptăm cu drag la Sibiu!

Happy Day

Situată la 7 minute de plimbare de Piața Mare, de centrul istoric al Sibiului unde găsiți numeroase cafenele și restaurante, pensiunea Happy Day se remarcă prin 12 camere curate, bine aerisite, cochete și o atmosferă caldă, prietenoasă și placută.

Sună
Rezervă