Skip to main content
diverse

Unde poți bea o cafea bună în Sibiu

By 16/08/2018aprilie 9th, 2024No Comments

Cafeaua a devenit parte din viața noastră, mai ales că uneori ne este atât de greu să ne imaginăm cu ne-am descurca într-o zi agitată fără ea. Să nu mai spunem că pentru multi dintre noi, ziua nu începe cu adevărat decat dupa ce am savurat o cafea.

Fie că vorbim despre o zi obișnuită sau o zi minunată de relaxare, în vacanță, ziua parcă începe mai bine cu o cafea! Suntem bucuroși să vă spunem că la Pensiunea Happy Day din Sibiu avem grijă ca fiecare oaspete pasionat de cafea să iși înceapă ziua așa cum se cuvine. Cum? Cea mai delicioasă cafea proaspăt râșnită este din partea casei. Iar dacă este savurată pe terasă, cu siguranță dimineața devine perfectă.

Si pentru că mulți turiști ne întreabă unde pot savura și pe parcursul zilei o cafea bună în Sibiu, echipa noastră happy a pregătit un mini-ghid cu cele mai faine cafenele din Sibiu. Espresso, macchiato sau cappuccino? Savurată pe îndelete într-o cafenea sau to go? Alegeți ce vă place, aveți de unde.

Atrium Cafe

Fie că doriți să vă relaxați în voie, să ascultați muzică bună sau pur și simplu să observați Piața Mică, Atrium Cafe este locul potrivit! Iată ce spun ei: ”Cea mai bună cafea? Este o chestiune de gust… Acelaşi lucru este valabil şi pentru muzică. Indiferent ce gusturi aveţi în materie de cafea sau sunet (ok, nici chiar aşa…), vă invităm la noi: Casa Luxemburg din Piaţa Mică, lângă Podul Minciunilor.” Nu-i ratați!

Arhiva de Cafea si Ceai

Situată pe strada Arhivelor, nr. 2, acest loc prietenos vă îmbie cu povești și arome alături de oameni faini și veseli. Arhiva de Cafea si Ceai înseamnă în primul rând o mare varietate de cafele de origine de savurat sau de luat acasă. Apoi o selecție de peste 40 sortimente de ceaiuri vrac, prăjituri și ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri, ciocolată belgiană, vinuri și multe alte bunătăți. Sau poate Aeropress coffee? S-a făcut!

Cafeneaua din Librarie (Habitus)

O librărie cu aromă de cafea chiar în Piața Mică, la nr.4! Poți nimeri în mijlocul unei lansări de carte sau chiar la începutul unei proiecții. În atenția cititorilor înflăcărați, curioșilor, devoratorilor frenetici de literatură, pasionaților de idei filosofice, visătorilor, idealiștilor, revoltaților, fiilor risipitori, conțopiștilor de orice fel, băutorilor înrăiți de ceai și cafea…aici o să vă simțiți ca acasă!

Cafe Wien

Dacă vrei să vezi orașul de jos, de pe o terasă, Cafe Wien este locul ideal, reunind definiţia unei cofetării cu o cafenea, ambele cu specific vienez. Însă, în esenţă, cafeneaua rămâne o oază binevenită în viaţa zilnică, un loc de retragere, de întâlniri diverse, de savoare, de timp disponibil. Interiorul reconstituie ambianţa autentică a cafenelelor din Viena prin decoraţiunile ce includ şi o istorie a capitalei austriece. O găsești negreșit în Piața Huet, nr. 4!

Hug the Mug

O cafea ca o îmbrațișare, așa este cafeaua celor de la Hug the Mug. Iată ce îi recomandă: ”Cauți o cafea aromată pe care să o savurezi alături de tine? La Hug The Mug vei găsi, cu siguranță, un “însoțitor” de nădejde. Dacă te simți copleșit de diminețile agitate în care nu ai timp să îți pregătești cafeaua pentru că ești cu gândul la traficul aglomerat și nu numai, îți venim în întâmpinare cu o cafea premium 100% Arabica, preparată cu multă dragoste prin conceptul “To Go”. Fie că intenționezi să “îmbrățișezi” o cafea, un ceai sau o ciocolată caldă, te așteptăm să ne supui la test.”
Locații: Strada Nicolae Bălcescu, nr. 20 și Calea Dumbrăvii, nr.16.

Lara Coffee Shop

Situată pe Bulevardul Mihai Viteazu, nr.3, micuța cafenea oferă trecătorilor grăbiți doza de energie de care au nevoie. Alături de cele mai diverse specialități, de la espresso până la frappe sau machiatto, pasionații de cafea primesc și gânduri bune la pachet. Vă lăsăm pe voi să descoperiți ce înseamnă asta!

Nod Pub

Aici este locul unde iubitorii cafelei de origine își găsesc energia și inspirația într-o ceașcă. Poți sta de vorbă la o băutură specială, să te relaxezi, să zâmbeşti. Iar dacă vrei să cunoști și povestea din spatele produsului ales, atunci trebuie să îi vizitezi pe cei de la Nod. Te așteaptă să le treci pragul în Piața Mică, nr. 27.

The Refresh

După cum îi spune și numele, cafeneaua din Piața Mare este un loc revigorant, unde îți poti rîncărca bateriile. Poți alege din sortimentele de cafea de origine sau cu arome, un fresh sau un ceai excelent. Iar gift shop-ul este perfect dacă vrei să pleci cu un cadou pentru tine sau cei dragi! Mai multe nu dezvăluim, asteptăm sa îl descoperi!
Locație: Strada General Magheru, nr.2.

Stravagante

Cafea proaspăt prăjită în toata splendoarea ei! Atmosfera faină, cafea pe alese, dulceață de trandafiri, cam asta îi așteaptă pe toți cei ce trec pe la Stravagante Caffe. Iar dacă ajungi pe str. Fuiorului, nr. 6, musai să le treci pragul!

Starbucks

Celebrul brand a ajuns de ceva timp și la Sibiu. O locație primitoare ce îmbină elementele naturale, pliate pe comunitatea locală. Îi găsiți în Piața Mare, nr.16.

146 Coffee

”100% arabica, single origin, proaspăt prăjită, special pregătită pentru a te fascina de la prima ceașcă”, cu asta ne îmbie cei de la 146 I love Coffee, situați pe strada Ocnei, nr.18. Cafeaua este plăcere, emoție și bucurie, un moment de evadare personală și răsfăț. Dacă și tu ești de acord cu ei, atunci musai să le treci pragul pentru o desfătare cu gust de cafea, într-o locație din orașul de jos!

 

Happy Day

Situată la 7 minute de plimbare de Piața Mare, de centrul istoric al Sibiului unde găsiți numeroase cafenele și restaurante, pensiunea Happy Day se remarcă prin 12 camere curate, bine aerisite, cochete și o atmosferă caldă, prietenoasă și placută.

Sună
Rezervă