Skip to main content
diverseevenimente

Vara 2018 la Sibiu

By 13/06/2018aprilie 9th, 2024No Comments

Sibiu-orașul caselor cu ochi, devine în sezonul cald, un oraș eclectic, efervescent și plin de savoare. Toată vara, orașul întâmpină turiști și localnici deopotrivă, cu cele mai interesante mixuri – de la teatru stradal, la muzică rock, de la tradițional, la modern. De asta iubim Sibiul!

Mai jos vă propunem o selecție a evenimentelor de neratat în această vară, dacă ajungeți la Sibiu.

IUNIE 2018

FITS

Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 8-17 iunie 2018. Ediția aniversară de 25 de ani a FITS își propune să continue tradiția unei oferte culturale variate și de calitate. Timp de zece zile orașul se transformă într-o scenă uriașă pentru cei 3300 de artiști invitați din întreaga lume, care prezintă spectacole de teatru, dans, muzică, circ contemporan și operă atât în spațiile outdoor cât și în sălile convenționale de spectacol.

TIFF

Ediția a 12-a va avea loc în perioada 20-24 iunie 2018 în Sibiu. Piața Mare, ecran imens, filme excelente, atmosferă de vis. Nu ratați TIFF Sibiu!
Programul poate fi consultat aici.

Gastro Urban – ediția #1

Gastro Urban este un eveniment periodic prin care reînviem rețetele culinare ale micro-comunităților din curțile sibiene într-un cadru de poveste, cu invitați din domeniul gastronomic și live session-uri.

???? Vineri, 15 iunie 2018, ora 17:00

???? Locație: o curte din Piața Mare, Sibiu

???? Strângem donații pentru cazuri sociale prin A.P.C.F HEART.

???? Participarea este pe bază de rezervare la TEL. 0744 116 689

Îţi propunem: o seară în tihnă, cu mâncare şi băuturi bune, un invitat cu istoric în gastronomie şi muzică live – toate într-o curte cu iz boem.

???? MÂNCARE autentică reinterpretată, însoțită de povești ale locatarilor.

???? Sete potolită de băuturi bine alese.

INVITAT: Cosmin Dragomir

Jurnalist și istoric al gastronomiei, Cosmin a lansat în aprilie singurul site dedicat cercetării istoriei gastronomiei și a ospitalității românești. Pregătește volumul 100 de momente esențiale ale istoriei gastronomiei românești și a lansat editura Gastroart, nișată pe publicarea cărților din domeniu. Este fondator al Congresului Gastronomic România.

LIVE-SESSION: Acoustic Duo

Proiectul muzical local Acoustic Duo a început în anul 2015, ideea de bază a acestuia fiind interpretarea pieselor celebre de pe piaţa muzicală internaţională într-o manieră acustica, pian-voce, în stiluri ca soul, blues, jazz, pop, funk. Proiectul este format din solista Anca Mărginean şi pianistul Cristian Oprisiu, ambii artişti făcând parte din comunitatea artiştilor locali.

Festivalul International Hermannstadt Fest

 Festivalul Internațional de Muzică pentru Copii și Adolescenți HermannstadtFest, ajuns la cea de a șasea ediție, se va desfășura în perioada 22-24 iunie 2018, la Sibiu. Festivalul, de o înaltă ținută artistică, reuneste mici artiști din țară și străinătate – soliști de muzică ușoară, populară .

Sectiunea „Remember” va fi dedicata compozitorului Dumitru Lupu . In acest an va fi o sectiune speciala „ In numele iubirii – Stela Enache – Florin Bogardo „. In cadrul Festivalului Internațional HermannstadtFest va avea loc workshop-ul „Igiena vocală pentru cântăreți” sustinut de d-na doctor foniatru Rodica Mureșan.

Detalii : https://festivalul-hermannstadtfest.blogspot.ro

https://www.facebook.com/HermannstadtFest.Sibiu/

IULIE 2018

Street ART Festival

Arta vrea sa iasa in strada în perioada 2-8 iulie 2018! Este o unealta menita sa ne coloreze tuturor sufletele!

Aruncați aici un ochi, o să vă placă: https://www.facebook.com/SibiuInternationalStreetARTFestival/

Sibiu Fashion Days

 2 zile dedicate modei (13-14 iulie 2018), ce aduc în acelaşi loc cei mai importanţi designeri din România.

În acest an, Sibiu Fashion Days goes #Ultraviolet! Urmăriți trendurile și programul aici:

ARTmania Festival

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei – cetatea Sibiului.

În aceeași perioadă cu ARTmania Festival, la Sibiu va avea loc și East European Music Conference (26 – 28 iulie 2018), cea mai importantă conferință dedicată industriei muzicale din România.

Fiți cu ochii pe program!

Sibiu Sound Festival

Prima ediție  se va desfășura între 20 și 22 iulie 2018 în Parcul Sub Arini și își propune să aducă în fața sibienilor cele mai importante trupe locale care au piese compoziție proprie.

SIBIU SOUND FESTIVAL va cuprinde o serie de concerte live, susținute de artiștii care își cântă muzica proprie. Nevoia unui astfel de eveniment se resimte fiindcă există, la nivelul orașului Sibiu, mulți artiști creatori, de toate vârstele, lipsiți însă de posibilitatea de a se face auziți sau cunoscuți. SIBIU SOUND FESTIVAL va forma, astfel, o legătură între public și artiști. În acest sens, vor fi invitați să concerteze trupele și cântăreții sibieni care au creații proprii, originale, din genurile: jazz, blues, pop, rock, folk, hip hop.

Cele trei zile de concerte vor aduce în atenția publicului sibian trupele și muzicienii din zona underground, mai puțin cunoscuți, dar și trupe sibiene renumite, oferind acestora oportunitatea de a se exprima live în condiții decente, susținuți de echipamente de scenă profesionale, într-o producție artistică promovată intens. Aceștia se pot înscrie trimițând un email pe adresa office@sibiusound.ro.

Intrarea la concerte este gratuită.

Red Bull Romaniacs

Ediţia a 15-a a Red Bull Romaniacs debutează pe 24 iulie. Cei mai buni rideri din lume se întorc la Sibiu pentru cel mai dificil raliu de hard enduro. Ei vor trebui să facă faţă celor patru zile necruţătoare de riding offroad, după faimosul Prolog organizat pe străzile Sibiului.

Află mai multe: https://www.facebook.com/RBRomaniacs?fref=ts

Fie că vă doriți un weekend liniștit, distracție sau mișcare în aer liber, vă așteptăm cu drag la Sibiu!

Vrei să afli cele mai cool evenimente din Sibiu? Hai în cel mai happy loc din Sibiu!

Happy Day

Situată la 7 minute de plimbare de Piața Mare, de centrul istoric al Sibiului unde găsiți numeroase cafenele și restaurante, pensiunea Happy Day se remarcă prin 12 camere curate, bine aerisite, cochete și o atmosferă caldă, prietenoasă și placută. Plus cafea delicioasă din partea casei!

Sună
Rezervă