Skip to main content
diversenoutăți

Descoperă Sibiul cu copiii tăi: locurile de vizitat perfecte pentru un sejur în familie la Pensiunea Happy Day

By 21/06/2023aprilie 9th, 2024No Comments

Planificarea unei vacanțe în familie este întotdeauna o experiență minunată și emoționantă. Dacă ai ales să îți petreci timpul în frumoasă regiune a Sibiului, atunci te afli în locul potrivit! Sibiu este un oraș plin de istorie, cultură și atracții interesante pentru toate vârstele. Dacă ești cazat la Pensiunea Happy Day, ai la dispoziție o locație perfectă pentru a explora orașul și împrejurimile și pentru a te bucura de vacanță alături de cei mici. În acest articol, îți prezentăm câteva dintre locurile de vizitat din Sibiu care sunt ideale pentru familiile cu copii.

Piața Mare

Unul dintre cele mai cunoscute puncte de reper ale orașului Sibiu este Piața Mare. Această piață impresionantă este un loc ideal pentru a te plimba cu copiii și a te bucura de atmosfera animată. Copiii se pot juca pe aleile pavate, se pot bucura de o înghețată artizanală delicioasă. În plus, în timpul sezonului de vară, Piața Mare găzduiește diverse evenimente culturale și spectacole care cu siguranță îi vor captiva pe cei mici și mari deopotrivă.

Muzeul de Istorie Naturală Sibiu

Pregătiți de o experiență captivantă pentru copii? Explorați și înțelegeți lumea naturală la Muzeul de Istorie Naturală Sibiu. Odată ce ajungeți în curtea muzeului, veți fi întâmpinați de o impresionantă expoziție de dinozauri, oferind o oportunitate perfectă pentru a vă bucura și a face fotografii alături de aceste creaturi preistorice.

În interiorul muzeului, veți descoperi o varietate de exponate din lumea animalelor, aranjate cu grijă în display-uri care redau habitatul natural al fiecărui animal. Aici, copiii vor avea ocazia să învețe mai multe despre diversele specii, să le studieze detalii și să înțeleagă cum se încadrează în ecosistemul lor natural.

Credit foto: pagina Facebook Muzeul de Istorie Naturală Sibiu

Parcul Sub Arini

Dacă vrei să petreci timp în natură, Parcul Sub Arini este locul perfect. Acest parc frumos și împădurit oferă spațiu pentru plimbări relaxante, picnicuri și joacă în aer liber. Există și o zonă de joacă pentru copii, echipată cu leagăne, tobogane și alte facilități. Copiii se vor bucura de timpul petrecut în aer liber, iar părinții pot profita de o pauză relaxantă într-un cadru natural.

Află mai multe despre Parcul Sub Arini din primul articol de blog dedicat activitățiilor alături de copii în Sibiu.

MATS – Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

O adiție recentă la bogata ofertă culturală a orașului Sibiu. Dacă vă aflați în zonă, merită să faceți o oprire la cel mai nou muzeu din Sibiu, mai ales dacă vizitați orașul alături de copii.

Aici veți avea parte nu doar de vizite obișnuite, ci și de ateliere și demonstrații care vă vor introduce în fascinantul proces de tipărire. Veți fi martorii modului în care sunt create materialele tipărite, având chiar oportunitatea de a vă crea propriile afișe sau felicitări. Prin participarea la aceste activități practice, copiii vor învăța mai multe despre arta tipografiei și vor putea experimenta direct această tehnică tradițională.

Credit foto: pagina Facebook MATS

Destinații în apropierea Sibiului

După ce ați explorat principalele obiective turistice din oraș, în apropierea Sibiului există câteva destinații care vor bucura copiii.

Unul dintre acestea este Povestea Calendarului, unde puteți găsi căsuțe tematice decorate în funcție de fiecare anotimp. Copiii vor fi fascinați de această experiență interactivă.

Brambura Park, situat pe Valea Avrigului, este un alt loc minunat pentru copii. Aici se află „Casa întoarsă” și un spațiu de joacă unde cei mici se pot bucura de energie în voie. De asemenea, există un mini-zoo cu alpaca, iepuri și capre.

Tot pe Valea Avrigului se găsește și Panoramic Dino Park, o atracție ce oferă tobogane și jocuri distractive, dar și ocazia de a vedea dinozauri în acțiune. În plus, într-o zonă special amenajată, copiii pot admira diferite animale, inclusiv păsări Emu.

În Porumbacu de Sus se află parcul tematic Insula Piraților, unde puteți savura o pauză relaxantă pe terasă sau în hamacele de lângă un pârâu și admirați peisajul dintr-o corabie de 70 de metri. Copiii se pot juca în zonele special amenajate, trăind aventuri în lumea piraților.

Aceste destinații din apropierea Sibiului vor adăuga o doză de distracție și aventură în vacanța voastră în familie.

Sibiu este un oraș cu adevărat minunat pentru o vacanță în familie. Indiferent dacă vă bucurați de plimbări prin centrele istorice sau de aventuri în mijlocul naturii, există multe locuri interesante de vizitat pentru familiile cu copii. Cazarea la Pensiunea Happy Day vă oferă confortul și facilitățile necesare pentru a vă relaxa și a vă bucura de experiența voastră în Sibiu. În plus, aceste atracții recomandate vor adăuga un plus de distracție sejurului vostru în familie.

Așadar, pregătește-ți bagajele și bucură-te de un sejur de neuitat în Sibiu, alături de cei dragi!

Sună
Rezervă